Van het eerste idee in maart 2017, tot de prototypes die we zelf in elkaar hebben gezet in de garage, tot de eerste afgewerkte urn in oktober 2019. Het is een reis van jaren geweest. Een pad vol uitdagingen, inspirerende momenten, schijnbaar onoverkomelijke obstakels, diepe twijfels en een nog groter vertrouwen en geloof in EVERTREE®.

Niet alleen de urn zelf is en was belangrijk voor ons – vanaf het begin hebben we ook veel belang gehecht aan het vinden van een partner die onze EVERTREE®-urn zo CO2-vrij mogelijk in Duitsland kon produceren. Wat hebben we er immers aan bomen te planten om het klimaat te beschermen, als we anderzijds het milieu al vervuilen met onze productie en logistiek?

Ook de zoektocht naar een geschikt, 100% biologisch afbreekbaar materiaal bleek uiterst moeilijk. Na wereldwijd onderzoek hebben we dit uiteindelijk ook in Duitsland gevonden: een biologisch granulaat gemaakt van een kokosvezelmengsel. Dit materiaal met al zijn positieve eigenschappen is fundamenteel voor onze EVERTREE® urn. Het maakt onder andere onze EVERTREE® urn zo nieuw en uniek, want EVERTREE® is een van de eerste producten ter wereld die van dit materiaal gemaakt zijn.

Elke EVERTREE®-urn met zijn verschillende nerven en vezeloriëntatie is uniek en kan door een gravure nog verder worden geïndividualiseerd volgens uw wensen.

 Voordat wij uw EVERTREE®-urn naar u verzenden, wordt hij met liefde met de hand gepolijst voor een nog perfecter uiterlijk en vervolgens ook met de hand verpakt, gecontroleerd en individueel voorzien van de door u gewenste boomzaden.

 De gebruikte verpakkingsmaterialen zijn uiteraard ook gemaakt van natuurlijk herbruikbare grondstoffen.

De onderdelen van de EVERTREE® urn

Het onderste deel is bestemd voor de as; de bodem is open om de wortels te laten uitlopen en is tegelijkertijd bedekt met een vlies om te voorkomen dat de as verloren gaat.

 Het middelste deel bevat de voor-bemeste grond.

Een bovenste ring beschermt het boomzaad.

 De gewenste boomsoort kan bij de bestelling worden gekozen. De keuzes zijn: Wilde appel, Beuk, Lijsterbes, Robinia en Spar. Alle bestanddelen van de urn vergaan volledig in vochtige grond.

 Het EVERTREE®-pakket in Nederland en Europa omvat alle vermelde accessoires. Wereldwijd wordt de EVERTREE® urn geleverd zonder aarde en zaden vanwege importbeperkingen.