Over ons

Gerrit en Corinna hebben de EVERTREE-urn in hun hart gesloten door het complete verhaal wat deze urn aan troost te bieden heeft. Het is een emotionele gebeurtenis als iemand uit eigen familie komt te overlijden, dit hebben wij zelf ook meermaals moeten ervaren. Ze zijn dan weg en komen niet meer terug. Toen wij het verhaal gezien en gehoord hadden van de Evertree-urn waren wij onder de indruk. Dit brengt nieuw leven, dit laat de herinnering weer groeien. Het verdriet werd ineens omgezet in blijdschap. Deze gedachten bleven in ons hoofd rond dwalen. Vandaar dat wij de stoute schoenen hebben aangetrokken en contact gezocht Evertree Duitsland. Zij waren gelijk enthousiast omdat in Nederland meer mogelijk is met de humaan-asbestemming, anders dan in Duitsland. Wij liepen ook met de gedachte rond om nog iets te kunnen positiefs betekenen aan het einde van onze werkende loopbaan iets wat bijdraagt aan een verbeterde wereld. Daarmee heeft de Evertree-urn ons op het juist spoor gebracht. Blijdschap omdat de herinnering weer levend wordt en uiteindelijk de natuur iets teruggeven waar iedereen blij wordt in de vorm van deze boom. Als wij de nabestaanden hiermee troost kunnen bieden en het klimaat een stukje helpen door deze bomen te planten, dan worden daar heel gelukkig van.

Wij mogen ons nu exclusief partner van de Evertree-urn in Nederland noemen en daar zijn wij trots op.

Dit zijn de lieve mensen achter de EVERTREE-urn die ons de troost geven de herinneringen laten bloeien en inspireren de natuur te helpen groeien door op elke weggevallen plaats een boom te laten planten.

Het idee voor EVERTREE® ontstond een paar jaar geleden toen zij, de oprichters Christian Scherg, Helena en haar broer Andreas Hohnke, in Andreas’ tuin zaten. Ze filosofeerden over het leven en de dood, onder de walnotenboom die Andreas en Helena’s vader had geplant.

De vader van Helena en Andreas was kort daarvoor overleden en Andreas vertelde hen hoezeer hij van deze boom hield omdat het hem elke dag aan zijn vader herinnerde. Zij zaten zwijgend omhoog in de boom te kijken en ineens was het daar: het idee dat uit de as van de overledene een levende herinnering in de vorm van een boom moet groeien.

Onmiddellijk begonnen zij wereldwijd intensief te zoeken naar bestaande producten – maar het weinige dat zij in deze richting konden vinden, voldeed niet aan hun verwachtingen, daarom besloten zij zelf een urn te ontwerpen volgens hun eigen ideeën. De eerste prototypes werden na het werk met de hand gemaakt in Andrea’s garage.

In de loop van de tijd werden de modellen steeds verfijnder en concreter en toen zij het juiste organische materiaal hadden gevonden was de urn geboren: DE EVERTREE® URN.